Saturday 23 September 2023 ساعت 11:56 AM
درمان قطعی کیست مویی با جراحی و لیزر انجام می شود. روش های خانگی و دارو تنها در مراحل اولیه بیماری موجب کاهش علائم و تسکین درد می شود. از میان دو روش جراحی سنتی و لیزر کیست مویی، جدیدترین و کم عوارض ترین روش، لیزر است که مورد تایید اکثر پزشکان جهان می باشد.
کیست مویی که در اثر برگشت مو به داخل پوست ایجاد می شود معمولاً در بیشتر افراد خود به خود از بین می رود اما ممکن است کیست مویی روی دنبالچه و یا انتهای ستون فقرات ظاهر شود و شرایط را کمی پیچیدهتر نماید.
تجمع مو و چرک زیر پوست ناحیه حساسی مثل بالای باسن موجب التهاب و عفونت شده و در نهایت یک کیسه پر از مو زیر پوست به شکل غده ای سفت حس می شود. کیست مویی که نام دیگر آن سینوس پیلونیدال است بیشتر در مردان و رانندگان (به دلیل نشستن های طولانی مدت) شایع است. اما علت این بیماری چیست و چگونه درمان می شود؟ در ادامه این موارد را بررسی خواهیم کرد.
چرا کیست مویی به وجود می آید؟علت اصلی این عارضه تا به حال کشف نشده اما از عوامل تاثیرگذار در ایجاد کیست مویی می توان به مواردی مثل پوشیدن لباس های تنگ و از جنس نامناسب، نشستن های طولانی، چاقی و … اشاره نمود. پس از آشنایی با علت این بیماری، به روش درمان کیست مویی بدون جراحی با لیزر در پرتو کلینیک به عنوان بهترین و امیدوار کننده ترین روش درمانی می پردازیم.
سینوس پیلونیدال یک بیماری دردناک است که در شکاف باسن رخ می دهد و اغلب با عفونت و تشکیل آبسه همراه است. درمان های سنتی معمولاً شامل روشهای جراحی، برش و تخلیه، یا برداشتن مجاری سینوس است اما درمان کیست مویی بدون جراحی در پرتو کلینیک با لیزر انجام می شود که به عنوان یک روش نوین و کم تهاجمی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
پوشیدن لباس های تنگ و اصطکاک موهاپوشیدن لباس های جذب موجب اصطکاک موهای زائد ناحیه دنبالچه یا پایین کمر (بالای باسن) با پوست شده و باعث می شود موها به صورت خلاف جهت در زیر پوست رشد کنند. وقتی مو زیر پوست وارد می شود از آنجایی که بدن آن را یک عضو بیگانه تشخیص میدهد، فرایند ایمنی علیه آن انجام می دهد و در نتیجه کیست مویی در آن ناحیه ایجاد می شود.
این کیست ها و آبسه ها اگر عفونت کنند، عفونت آن به وسیله چند سینوس به روی پوست مقعد می رسد و موجب خروج خون و ترشحات چرکی از کیست می شود. سایر دلایل کیست مویی عبارتند از :
- نشستن های طولانی مدت (در مورد کارمندهای پشت میز نشین یا رانندگان)
- چاقی و اضافه وزن
- تغییرات هورمونی
- رشد زیاد موهای زائد و پرمویی
هنگامی که بیماری شدت نیافته و کیست و آبسه تشکیل نشده، ممکن است فرد متوجه علائم خاصی نباشد و فقط یک برامدگی زیر پوست بالای باسن یا دنبالچه حس کند. در این شرایط درمان دارویی و روش های خانگی ممکن است مؤثر باشد.
توجه داشته باشید که درمان کیست مویی با دارو یا روش های گیاهی در خانه، درمان قطعی نمی باشد و اگر بعد از مدت یک هفته درمان با این روش ها نتیجه ای نداشت باید فوراً برای درمان قطعی کیست مویی با جراحی و لیزر اقدام کنید.
معجزه درمان کیست مویی با لیزر؛ واقعیت یا اغراق؟