انجمن تخصصی ایران سرور

نسخه‌ی کامل: گرفتگی دیفیوزر و راه کار حل آن
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
دیفیوزر حباب درشت
در بسیاری از تصفیه خانه های بزرگ فاضلاب که در این چند ساله اخیر احداث شده اند برای این که بتوانند به اکسیژن کارآمد دسترسی پیدا کنند قسمت سیستم هوادهی تصفیه خانه را مجهز به دیفیوزر های حباب ریز OXYaero TM می کنند . اما طبق تحقیقاتی که روی دیفیوزر ها صورت گرفته است نشان می دهد که گرفتگی دیفیوزر ها تاثیری بسیار بالایی  بر روی راندمان انتقال اکسیژن از طریق این دیفیوزر ها دارند .

که این سبب کاهش کارایی دیفیوزر ها به دلیل گرفتگی ، و هم چنین هزینه ی بسیار بالا و چشم گیری را برای تصفیه خانه در بر دارد . به دلیلی گرفتگی که در دیفیوزر ها رخ می دهد به مرور زمان می تواند کاهش بازده چشم گیری را داشته باشد .در اثر گرفتگی دیفیوزر ها فشار متقابل نیز افزایش می یابد که در برخی از موارد به دلیل افزایش بسیار زیاد این فشار سبب تغییرات خصوصیات منافذ ممبران های پلیمری می شود . و البته هر دو این موارد سبب کاهش بازده کلی فرآیند و به هدر رفتن انرژی می شود .

در نتیجه به دلیل مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد نیاز می شود که این منافذ دیفیوزر ها در طی هر چند وقت یک بار شست و شو صورت گیرد . تا سبب بالا رفتن بازده و صرفه جویی در انرژی شود .

طبق نتیجه ای که از آزمایش های میدانی بدست آمده است کاهش بازدهی دیفیوزر با گذر زمان رخ می دهد و بیش ترین زمان کاهش راندمان دیفیوزر ها 2 سال بعد از شروع عملیات تصفیه فاضلاب رخ می دهد .

با توجه به بررسی های صورت گرفته بهترین زمان برای شستشو دیفیوزرها هر 9 ماه یک بار می باشد و هم چنین نباید این زمان بیش تر از 24 ماه برسد .

روش های مختلفی برای شست و شو دیفیوزرها وجود دارد که هر کدام از این روش ها دارای سختی و هزینه متفاوتی می باشند . راحت ترین روش برای شست و شوی دیفیوزر خالی نمودن مخزن هوادهی می باشد . سپس شست و شوی دیفیوزر از قسمت بالای مخزن با استفاده از فشار آب می باشد . در این روش شست و شو نیازمند به یک لوله آب به منظور شست و شو بر روی مخزن می باشد این روش برای حذف لایه های بیولوژیکی به صورت جزیی و کامل بسیار موثر می باشد .

در این روش شست و شو دیفیوزر پاشش آب با فشر بالا و فشار پایین صورت می گیرد در مرحله اول با فشار پایین و برای هر دیفیوزر بین 10 – 30 ثانیه عمل شست و شو را انجام می دهد و در فشار بالا برای هر دیفیوزر 1 دقیقه عمل شستشو را انجام می گیرد.

اما در زمانی که مواد معدنی ته نشینی می شوند این روش دیگر جواب گو نیست و باید از روش اسید شویی استفاده شود .

در روش اسید شویی ابتدا باید بلوئر ها را خاموش نمود و بعد از آن مخزن هوادهی را خالی کرد و دیفیوز رها را به روش پاشش آب با فشار بالا شست و شو شوند در مرحله بعد هر یک از دیفیوزرها  با محلول مورامیک اسید پر می شود و به مدت 30 دقیقه بلوئر روشن می شود و هوادهی انجام می گیرد . بعد از مرحله شست و شو اسیدی مجدداً دیفیوزر ها با فشار بالا به مدت 1 دقیقه آبکشی می شوند در انتهای کار بلوئر ها مجدداً راه اندازی می شوند . هم زمان با هوادهی باید دیفیوزر ها به مدت 10 – 20 ثانیه با فشار آب بالا آب کشی شوند .
سقف های وافل مدرن (waffle slabs) از سال 1940به عنوان راهکاری اقتصادی با ویژگی سهولت اجرا جهت دست یابی به دهانه های بلند معرفی شده اند. مزایای متعدد اقتصادی و فنی سقف های وافل موجب رشد چشمگیر کاربرد این نوع سیستم سقف شده است.

شرکت بنیتک طراح، مجری و مالک سقف وافل
عنصر اصلی در ساخت این سقف هاقالب های غیرماندگار وافل می باشند. در این سقف ها قالب های وافل عامل ایجاد تیرچه های منظم متعامد و جایگزین بتن ناکارامد در نواحی مشخصی از سقف میشوند. از آنجایی که کاهش پدید آمده در وزن مرده سقف به مراتب موثرتر از کاهش ناچیزسختی دال می باشد می توان از این تکنولوژی برای ساخت سازه هایی با دهانه بلند بهره جست. این سقف ها از نوع سقف های دال دوطرفه می باشند که از تیرچه های بتنی منظم تشکیل شده و با دالی به ضخامت یکسان پوشیده شده اند.

ویژگی های نمای زیرین سقف وافل

نمای زیرین سقف وافل شامل حفره های منظمی می باشد که خود از منظر زیبایی مورد استقبال معماران می باشد و در بسیاری از موارد از همین
سطوح بتنی به عنوان سطح نهایی کار استفاده می شود. همچنین می توان از این حفرات برای نورپردازی و تزیینات معماری استفاده نمود. سقف های وافل هم از منظر اقتصادی و هم از منظر فنی دارای مزایای زیادی نسبت به دیگر سیستم های سقف می باشند و برای انواع کاربری ها مطلوب و می تواند جایگزین مناسبی برای روش های سنتی ساخت سقف ها مانندسقف تیرچه بلوک باشد. سقف های وافل دارای ایمنی بسیار بالا در اجرا، حریق و زلزله می باشند که مورد استقبال بسیار خوب مهندسان و کارفرمایان قرار گرفته است.

سقف وافل یک المان سازه ای می باشد که سطح فوقانی آن تخت و سطح تحتانی آن شامل شبکه ای از تیرچه های متعامد می باشد. دال فوقانی عموما نازک و تیرجه های تحتانی در هر دو جهت متعامد با عمق یکسان وجود دارند. سقف های وافل در هر دو جهت متعامد دارای آرماتوربندی می باشند. در سقف های وافل ضخامت سقف عموما هم خامت با تیرها و یا کلاهک ستون ها در نظر گرفته می شود.

ویژگی های سقف وافل :

-سقف های وافل عموما مناسب فضاهای فلت می باشد.

- سقف وافل رفتار مناسبی در برابر پدیده جمع شدگی نسبت به دیگر سیستم های مشابه
دارد.

- حجم بتن ریزی در سقف های وافل
بسیار کمتراز سیستم های مشابه می باشد.

- ضخامت سقف های وافل در بازه
25 الی 60 سانتی متر می باشد.

- ضخامت دال فوقانی در بازه 6 الی 12 سانتی متر
می باشد.

- عرض تیرچه های متعامد در بازه 10 الی 20 سانتی
متر می باشد.

- فاصله مرکز به مرکز تیرچه ها در بازه 60 الی 90
سانتی متری متغیر می باشد.

برای اطلاعات بیشتر سقف وافل کلیک کنید مطالب مرتبط :


اجرای سقف وافل

سقف وافل

خرید قالب وافل